Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα γιορτάσουν φέτος Χριστούγεννα. Είναι οι μόνοι που, μετά τη χτεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού, θα έχουν επιτέλους «κάτι να πουν» σαν μπουναμά στους ψηφοφόρους τους, μπας και καταφέρουν να περισωθούν και να περιορίσουν την οργή και την απογοήτευσή τους. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι; Χριστούγεννα γιοκ, κατά το κοινώς λεγόμενο.
Παρά τα ενθουσιώδη χειροκροτήματά τους μετά τις εκ βαθέων εξομολογήσεις του Καραμανλή, παρά τα πολύχρωμα εφέ και τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα του Κακλαμάνη, παρά τις γιρλάντες και τα λαμπιόνια στα μπαλκόνια των σπιτιών, κάτι μας κρατά κακόκεφους, κάτι σφίγγει τις καρδιές μας. Παρά τις ομολογουμένως φιλότιμες προσπάθειες του Δήμαρχου της Αθήνας με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα, αλλά και πολλών καταστηματαρχών και συμπολιτών μας που έσπευσαν να στολίσουν τα μαγαζιά και τα σπίτια τους, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι φέτος δεν θα έρθουν τα Χριστούγεννα.
Κάποιοι πιστεύουν, ότι για όλα φταίει ο Λαζόπουλος, που ξεκατινιάζοντας και κράζοντας τους πάντες και -σχεδόν- τα πάντα ρίχνει το ηθικό μας και δυσφημεί διεθνώς τη χώρα. Κάποιοι άλλοι αποδίδουν τις ευθύνες στους συνταξιούχους που -παρά την καταβολή της σύνταξης- καθυστερούν να κατεβούν στη Βαρβάκειο και στις άλλες λαϊκές αγορές, ενώ κατεβαίνουν προκλητικά μαζί με τα εγγόνια τους σε διαδηλώσεις και πορείες. Ορισμένοι υποστηρίζουν, ότι μέρος των ευθυνών αναλογούν και στους κατεστραμμένους καταστηματάρχες, οι οποίοι κωλυσιεργούν να εισπράξουν τα δεκαχίλιαρα και τα άλλα χαμηλότοκα κυβερνητικά ευεργετήματα για ν' αλλάξουν τα τζάμια. Κάποιοι εξάλλου -οι περισσότερο... πολιτικοποιημένοι- διατείνονται ότι υπεύθυνο για όλα είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου -ποιος άλλος;- προσωπικά, επειδή έχασε τις εκλογές... το Μάρτιο του 2004.
Όπως και να ‘χει το πράγμα, εκείνο για τον οποίο θα πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι -αφού έτσι μας βεβαιώνουν σχετικά όχι μόνο τα έγκυρα κρατικά κανάλια, αλλά προπαντός ο απολύτως αξιόπιστος κυβερνητικός εκπρόσωπος- είναι πως ο Κώστας Καραμανλής δεν φέρει καμιά απολύτως ευθύνη γι' αυτό. Επί τρεις και πλέον μήνες, από τον περασμένο Σεπτέμβρη όπως κι ο ίδιος ομολόγησε -και αφού οι απόψεις του στο μεταξύ μεταλλασσόταν κι άλλαζαν ανάλογα με τις αποκαλύψεις και τις δημοσκοπήσεις- ήταν φουλ απασχολημένος με το να εκτιμήσει το πραγματικό μέγεθος, το ύψος και το βάθος του σκανδάλου του Βατοπεδίου.
Ας κάνουμε, λοιπόν, υπομονή τρεις-τέσσερις μήνες μέχρι δηλαδή ο κύριος Πρωθυπουργός να αξιολογήσει και να χωνέψει ποιος ευθύνεται και γι' αυτό το σκάνδαλο και τι σημαίνει να μην έρθουν φέτος τα Χριστούγεννα, οπότε κατά το... Πάσχα, ας βγει πάλι στη Βουλή να αναλάβει την αντικειμενική, πολιτική ευθύνη «για κάθε ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες», οπότε άνετα τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να σουβλίσουμε τον οβελία με την ησυχία μας κάτω από το ολόλαμπρο χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Τότε ασφαλώς θα είναι και περισσότερο επίκαιρα τα πυροτεχνήματα και του Πρωθυπουργού και του Δημάρχου...

2 σχόλια:

  1. ΣΧΟΛΙΑ: 7
    # ezak στις 17/12/2008, 08:45 μμ
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    ...δεν πειράζει ήρθε νωρίτερα το πάσχα...τζάμπα η σφαγή??...
    # gpoint στις 17/12/2008, 10:15 μμ
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    Κακόγουστο αστείο θυμίζουν πλέον οι πρωθυπουργικές εμφανίσεις και αναλήψεις... πολιτικών ευθυνών
    # PINK FISH στις 18/12/2008, 08:28 πμ
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    η αλήθεια ειναι ότι πολύς κόσμος φέτος είναι μαγκωμένος. Τι Χριστουγεννα αλήθεια να κάνεις όταν σε πνίγουν τα χρέη και οι υποχρεώσεις? Μόνο τα μικρά παιδιά θαρρώ τα χαίρονται πραγματικά. Εμείς οι "μεγάλοι" είμαστε σφιγμένοι, σκεφτικοί. Δύσκολο το '08 και (ίσως) πιο δύσκολο το '09 που έρχεται
    # VOUDAS στις 18/12/2008, 11:53 πμ
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    @esak: Η σφαγή, αλλά όχι η... σιωπή των αμνών! @gpoint: Είμαι περίεργος μέχρι πού μπορεί να το φτάσει πια... @PINK: Για τα μικρά παιδιά σίγουρα οι μέρες των χριστουγέννων είναι μέρες χαράς και ξενοιασιάς, για μετά όμως τι τους έχουμε ετοιμάσει;
    # The_Rock στις 18/12/2008, 11:55 πμ
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    Κάθε πέρσι και καλύτερα φίλε Βούδα!
    # Aliceland στις 19/12/2008, 11:44 πμ
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    Θα ΄ρθουν... Είναι μαθημένα και σε χειρότερα... Και θα φύγουν γρήγορα... Να κάνουν χώρο για τα χειρότερα Φιλιά...
    # Vam33 στις 22/12/2008, 09:12 μμ
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    Τα Χριστούγεννα θα έρθουν .Περιμένω βέβαια με αγωνία τις Αποκριες 2009 .Είναι η απόλυτη γιορτή για αυτή την χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρτήθηκε στη LIFOLAND την Τετ, 17 Δεκ 2008 07:44 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή